NSD Editor.

NSD Editor versie 1.0NSD Editor is een Windows programma voor het tekenen van PSD's. Dit programma is gemaakt door Marcel Kalt tijdens zijn studie aan de University of Fribourg in Zwitserland. Marcel heeft dit programma gratis beschikbaar gesteld. Je mag dit programma dus gratis gebruiken en verspreiden. Het is echter niet toegestaan om dit programma voor commerciele doeleinden te gebruiken.

Downloaden.

Je kunt NSD Editor direct downloaden vanaf de WWW server van De Haagse Hogeschool. Of je kunt ook de NSD Editor pagina bezoeken. Maar alle informatie die daar te vinden is, is ook op deze pagina beschikbaar.

Documentatie.

De originele documentatie (in het Duits) is op het internet beschikbaar. De belangrijkste punten uit deze documentatie zijn:

Meer informatie over PSD's.

PSD's (Programma Structuur Diagrammen) worden ook wel NSD's (Nassi-Shneiderman) diagrammen genoemd. Deze methode voor het tekenen van de structuur van een programma is namelijk bedacht door Ben Shneiderman en Ike Nassi. Het orginele artikel uit SIGPLAN Notices Augustus 1973 waarin zij deze methode beschreven is online op het Internet beschuikbaar.

Andere PSD Editors.

Ik heb op Internet nog meer PSD Editors gevonden: